tisdag 12 april 2011

Skolbloggen

Om Skolbloggen.se

Skolbloggen ger pedagoger och elever möjlighet att blogga och umgås på ett okomplicerat och intuitivt sätt.
Skolbloggen startades av Svenska Läromedel på Internet, SLI.SE. Sveriges AVmedier står bakom SLI.SE och Skolbloggen.se ger skolsverige en plattform där användandet av rörlig bild, sk. strömmande media främjas.
Lärare kan t.ex. bygga avdelningar på bloggen som innehåller lektionsmaterialet i form av skriven text, bilder, länkar, radioprogram och strömmande video. Du kan också bygga en blogg som är inriktad på att inspirera och utbyta erfarenheter med andra pedagoger, eller bara helt enkelt  ventilera vad som händer dig i din vardag som pedagog.
Man kan också låta elever få i uppgift att bygga en ny blogg om t.ex. 2:a världskriget som ett grupparbete (det är enkelt att jobba flera personer samtidigt med bloggen) eller enskilt – allt kostnadsfritt!
Förutom att Skolbloggen handlar om att blogga så innehåller den också en social del där man kan organisera sig i grupper efter t.ex. intressen, t.ex. ”Mattelärare lågstadiet”, skolan man tillhör, organisera sin ”vänner lista”, m.m. ungefär som på Facebook.
Det är enkelt att komma igång och vi hjälper dig gärna om du har några frågor.
Registrera dig här – du är igång på 1 minut!

Inga kommentarer: