lördag 3 mars 2012

Readability för iphone och ipad

Nu finns readability för iphone och ipad också. Readability är en tjänst som låter sig samla upp webbsidor som är intressanta att läsa men som du inte hinner just då. Klicka enkelt på den lilla fåtölj-ikonen uppe i höger hörn i browsern (safari, chrome eller firefox)och välj "läs senare" så kan du enkelt komma åt sidan igen när du har tid.
Det finns också en app som låter dig komma åt sidan från din iphone eller din ipad. I appen lägger sig webblänkarna som en kort information så att du har översikt och sedan väljer du vad du vill läsa. När du läst och inte vill behålla sidan längre så är det enkelt att ta bort den via listen längst ner. Här kan du också välja att maila iväg länken, arkivera eller favoritmarkera. Du kan också radera genom edit som finns på förstasidan.
Du behöver naturligtvis skaffa dig ett konto och när du gör det får du automatiskt en mailadress till din egna readability så att du ska kunna maila sidorna som du vill läsa senare. Detta har jag dock inte fått att funka. Kommentera gärna nedan om du vet hur man gör.
I inställningarna på readabilityappen kan du logga in på din twitter och facebook för att därifrån kunna lägga till webbsidan.
Appen låter dig också ladda ner webbsidan för att läsa den offline...