tisdag 8 maj 2012

Podomatic och Audioboo

Audacity från multimediabyrån är ett suveränt gratisprogram för att ljudredigera. Här kan man skapa radioprogram men sedan behöver man ett verktyg för att publicera. Detta kan man göra via podomatic.
Skaffa dig ett konto. Det finns en lightversion som är gratis med 500 MG lagringsutrymme. Efter detta är det lätt att bara följa stegen för uppladdning eller direkt inspelning och producera sin podcast. Det finns sedan flera möjligheter att dela med sig av sin podcast. Facebook, Delicious, mail eller bädda in. När du väljer bädda in har du möjlighet att påverka färgtonen på din inbäddning och du kan också besämma hur stor bilden ska vara  redan innan du hämta koden. Jag brukar annars vara inne och ändra om för att få den storlek jag vill, i html-kodningen.
Audioboo är en annan tjänst där jag kan spela in radioprogram, publicera och få en länk eller inbäddningskod. Det går att spela in/ladda upp via en dator men också spela in via android app eller iphone app. Du kan spela in max 3 minuter i gratisversionen.